Очаквам държавата като координатор да бъде още по-ангажирана и да

...
 Очаквам държавата като координатор да бъде още по-ангажирана и да
Коментари Харесай

Радев за бежанската криза: Държавата да бъде по-ангажирана и да изготви алгоритъм

 „ Очаквам страната като координатор да бъде още по-ангажирана и да изготви логаритъм в който да е пределно ясно какво е разпределението на отговорностите сред централната и локалната власт по тематиката с бежанците “. Това съобщи Румен Радев откакто  посети краткотрайния пункт при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, където от БЧК дават помощ и съвещания на влизащите от Украйна.

„ Те питат къде могат да отидат и по какъв начин могат да получат статут. Трябва по-бърза динамична връзка. Кризисния щаб да дава по-добра информация, която да се получава в писмен тип. Очакваме скоро време да има обединен портал и да се раздадат листовки, в които да има цялата информация, като да вземем за пример в коя община могат да отидат ", сподели още Румен Радев.

Президентът благодари на всички, които вършат по този начин, че България да извърши филантропичния си дълг.

„ Надявам се, че тази рецесия ще даде на 47-ото Народно заседание опция да задейства нещо, което от дълго време чакаме. Голяма част от тези хора са с български генезис и чакам по най-бързия метод да бъде решен казусът с издаването на документи за идентичност на хора от нашата историческа диаспора. Те би трябвало да имат опция да се включат интензивно в пазара на труда, да употребяват обучение и медицински услуги “, сподели още президентът.

Той посочи, че това би трябвало да бъде част от нашата демографска политика. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР